Interview Milan Bonger

A lot of articles that i wrote will be in Dutch.


Milan Bonger: “Het belangrijkste is dat je luistert naar wat de plaat vraagt en er niet bovenuit gaat kraaien”.

De meester op de sax Milan Bonger weet hoe hij het publiek warm krijgt met zijn fantastische saxofoonspel. Deze getalenteerde saxofonist begon al sinds zijn tiende met het bespelen van de sax en een paar jaar later speelde hij als gast solist bij het Metropole Orkest. Het werd alsmaar beter voor hem, want hij studeerde cum-laude af aan het conservatorium, waar hij een Erasmus Jazz award voor kreeg. Tijd om één van de beste EDM saxofonist te leren kennen!

Milan Bonger zit al vanaf het begin bij Plugged Agency, maar dit was zeker niet het begin van zijn carrière. Begonnen met Jazz, maar gespecialiseerd in Dance speelt hij al sinds 10 jaar samen met deejays en zat hij in verschillende Jazz/Latin bandjes. “Naast optredens in clubs en festivals met deejays, heb ik af en toe ook nog Jazz optredens in binnen- en buitenland met mijn band State of Monc. Plus, geef ik een paar keer in de week saxofoonles in Breda en het Conservatorium
Rotterdam ”.

Je kunt hem herkennen aan zijn warme en energievolle sound. Hij duikt in de plaat, die hij met geniale ritmische en melodische vondsten verder uitdiept. ”Ik lift de track net wat op en zoek daarvoor de juiste momenten uit. Het belangrijkste daarbij is dat je echt kijkt naar wat de plaat vraagt en er niet probeert boven uit te kraaien”. Het ligt aan de stijl of hij zich voorbereid, “als ik al eerder met die deejay heb gewerkt, hoef ik me niet voor te bereiden anders moeten er echt afspraken worden gemaakt”. Van Soulful-House tot Electro en zelfs Dubstep, geen stijl is te gek voor deze virtuoos! De inspiratie haalt hij uit de briljante saxofonisten Macio Parker, John Coltrane en David Sanborn. Zijn eigen muzieksmaak is gevarieerd. “Ik luister naar alle soorten muziek en iedere dag wat anders, maar toch nog altijd het meest naar Jazz’.

Bewapend met zijn saxofoon is hij al op vele plekken op de wereld geweest. Hij tourde door Brazilië, Columbia, Suriname, Amerika, Rusland, Indonesië en Afrika. Daarnaast speelde hij op Roskilde, Lowlands, NSJF, Dance Valley, Pinkpop, Extrema outdoor en Fabulous en speelde/produceerde samen met Fedde le Grand, Roog, Funkerman, Erick E, Vato Gonzales, Kenneth G, La Fuente, Nikki Nice, Billy the Kit, Quintino, Carita La Niña en Franky Rizardo.

Hij speelt het liefst op kleinere feestjes. “Dan heb je meer interactie en contact met het publiek en muzikaal is het leuker”. Zijn leukste optreden tot nu toe is met Retic Phonetic in de Gashouder Amsterdam. “Dit optreden was onvergetelijk en ik heb meegeholpen aan de voorbereiding met Plugged Agency”. Op de vraag wat zijn grootste succes was zei hij: “De openingsavond van Club Bermuda Eindhoven, sindsdien ben ik daar residentsaxofonist van diverse clubavonden”.

In de toekomst wil hij meer produceren en tracks uitbrengen in collaboratie met andere artiesten. Voor nu kijkt hij uit naar XO-Live, waar hij zal gaan optreden op het Perfect Chill Chromium. Be there, want dit wil je absoluut niet missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten